FINOMACÉLÁRUK NAGY VÁLASZTÉKBAN KAPHATÓK

MÁRKÁS KÉSEK, OLLÓK 

Kések ápolása és élezése:

Mint minden kés, az általunk forgalmazott kések is idővel vesztenek az élükből, kisebb-nagyobb sérülések érhetik őket. Ez elkerülhetetlen a használat során, nincs olyan márka, olyan acél, ami örökké éles maradna. Ezért fontos, hogy késeinket karbantartsuk. Elsősorban és első lépésként használhatunk fenőacélt vagy jó minőségű fenőkövet. Használatuk elsajátításához boltunkban segítséget nyújtunk.
Választhatunk egy olcsóbb és kevesebb szakértelmet igénylő háztartási görgős élezőt is, amit a házi asszonyok is könnyedén tudnak használni. Abban az esetben, ha nem sikerül a kést újra élesre fenni, annak a jele, hogy vastag a kés éle, szükséges megköszörülni. Üzletünkben szakszerűen újra kiképezzük az élszalagot.  Egy órán belül, ismét élesek lesznek a kései.  A késeket vizes köszörűkövön élezzük, majd polírozzuk és élesre fenjük. Ezután a késeket nem kell egyből köszörülni, ha elmegy az éle, hanem elég megfeni. Egy jó kezekben használt kést évente elég egyszer megköszörülni.


Mogyorósy Mihály késes és köszörűs mester vagyok. Kések, ollók, darálók, korcsolyák, kerti szerszámok, nyírógépek, szeletelő gépek élezésével és értékesítésével foglalkozom. Emellett konyhai felszereléseket, sporteszközöket és dísztárgyakat értékesítek még.
A műhelyemet saját magam alakítottam ki speciális élező gépekkel. A felsorolt szerszámélező gépeket telepítettem: korcsolya élező, hajnyírógép élező, húsdaráló élező, vizes köszörűgép, szalagos polírozógép, szalámi szeletelő körkés élező, elektromos edző kemence. A műhelyemben örömmel dolgozok, a második otthonomnak tekintem. Élvezem a vevők megbecsülését. A visszatérő vendégek között külföldön dolgozó mesterszakácsok is akadnak. A már használhatatlan eszközt pillanatok alatt ismét munkavégzésre alkalmassá tesszük. Feleségem a könyvelést végzi, a családban apáról fiúra száll a mesterség.
Fiam köszörűsként folytatja a munkát. Üzletükben nem csak javítással, hanem nívós tőrök, kések, ollók értékesítésével is foglalkozunk. Mindig hangsúlyozom én vevőpárti vagyok.
Munkámat és vevőimet szeretem. Dolgozni csak szépen és jól érdemes. 2020-ban 50 éves vállalkozói munkámért megkaptam az Aranykoszorús mester címet.
A szakmát fiam is folytatja és ennek nagyon örülök.

TANÁCSADÁS SZAKSZERŰEN A KÉSEK ÉLEZÉSÉRŐL
Sokan érdeklődtek, hogy hogyan kell a késeket élezni.
1959-óta gyakorlom a köszörűs szakmát, ezt a gyakorlati tapasztalatomat megosztom veletek.
Az acélpengés kések edzett kések, színük világos szürke. A köszörűkövet vizel hűtjük, így nem ég meg, illetve nem lágyul ki a kés éle. Abban az esetben, ha nem hűtjük vizel a köszörűkövet, akkor a kés pengéje megkékül. A kés pengéje elveszti a keménységét és kilágyul. Így nem lesz éltartó.

Köszörülés után polírozó korongon finomítom a köszörűkő nyomait, ezáltal szebb lesz és könnyebben tisztítható a kés pengéje. Végül finom fenőkővel lefenem a késpengén keletkezett sarjat.
Lényeges dolog, ha szeletelőkést élezek, akkor vékony, finom élet képezek. Csontozó- és vadászkések élét vastagabbra hagyom a nagyobb erőkifejtés végett.
Fogadják meg a tanácsomat és látogassák meg az üzletemet! 
Mogyorósy Mihály Késes és köszörüs Mester 

Egy szép fazék vagy lábos megkönnyíti az életet és akár évtizedekig is jó szolgálatot tesz. De akad itt még számtalan jópofa apróság: vágódeszka, pogácsanyomó, palacsintasütő. Az összes termék jól jön a konyhában.  

ÉLEZÉS MESTERFOKON !  
MOGYORÓSY  KÉSES ÉS KÖSZÖRŰS MESTER 
KAPOSVÁR, RIPPL-RÓNAI TÉR 2.  TELEFON:82/310-412
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el